PRINS ALEX & PRINSES MONIEK MET ADJUDANT MILLANIE

Prinsenpaar 2017-2018

Prins Alex
Ik zal me even voorstellen. Ik ben Alex van Oosterhout, 43 jaar jong. Zoon van Gerrie en Pietje van Oosterhout (bij de meesten ook wel bekend). Ik ben getrouwd met Moniek en we hebben 2 kinderen: Rein (7 jaar) en Jans (5 jaar). Ik ben werkzaam bij VTS Constructions te Maarheeze als constructie bankwerker.
 
Voor velen ben ik misschien een bekend gezicht in Maarheeze. Ik ben jarenlang actief lid geweest van VV Maarheeze, maar nu ben ik steunend lid wat me erg goed bevalt. De andere club waar ik lid van ben is CV Vergane Glorie, voorheen Knapzakken en Co. In onze glorietijd waren we bijna niet te verslaan tijdens de optochten, maar goed aan alles komt een eind dus ook aan deze glorietocht (tijd).  Menig weekend ga ik naar de motocross kijken en een biertje drinken met mijn maat Dave en onze Rein. Ook de TT Assen staat elk jaar op de agenda. Dan het verhaal om Prins te willen worden. Op 12 Juli ging mijn telefoon, Rudi Hulsen belde, maar ik stond middenin het concert van Guns & Roses. Ik nam mijn telefoon dus niet op. Volgende dag kreeg ik een app-je: ben je thuis vanavond? Ik moet iets van metaal gemaakt hebben, aldus Rudi. En ja hoor, rond half 10 stonden Rudi en Geert aan de deur, ik wist meteen voldoende.
 
Moniek was niet thuis, dus het was nog de vraag hoe zij zou gaan reageren. Ze had een bedrijfsfeestje gehad dus na de nodige biertjes kwam ze eindelijk thuis. Moniek, weet je wie er hier zijn geweest? Rudi en Geert met de vraag of ik prins wil worden! Moet dat nou? Zei ze, en daar lag het Prinsesje in bed. Oké, dan gaan we het er morgen even over hebben, dacht ik. Uiteindelijk na een paar dagen hebben we besloten dat we deze kans niet aan onze neuzen voorbij konden laten gaan en wilden we graag het Prinsenpaar van 2017/2018 zijn.
 
Wie vraag je dan als Adjudant? Mijn jongste zus Millanie en ik hadden toevallig al een afspraak, staan dat als één van ons ooit eens Prins of Prinses zou worden, dat dan de ander Adjudant zou zijn. Millanie was dus mijn 1e keus, maar omdat Jarno (haar man) nogal vaak in het buitenland is en haar 3 kleine kinderen veel energie kosten, zou onze afspraak misschien niet door kunnen gaan. Millanie werd gevraagd, en wij in wachtten af. Op een vrijdag aan het einde van de middag is de tuin al goed gevuld met vrienden. Ook Millanie kwam met haar gezin op visite. Mil lachte naar me, dus ik wist genoeg. Dat was de start van een mooi carnavalsseisoen. Met die van van Hout,  wordt het een carnaval van goud!
 
Prinses Moniek
Ik ben Moniek van Oosterhout-van der Putten, oftewel Putje. Ik ben 32 jaar oud en van oorsprong een Roesdonker. Moeder van 2 kids: zoon Rein (7 jaar) en dochter Jans (5 jaar), en het baasje van kruising Jack Russel-Boerenfoxhond Cees (9 jaar). Ik ben de jongste dochter van Annie en Wim Put (voorheen postbezorger en brandweerman in Mares), Wim is een zoon van de witte Jan Put van de Sterkselseweg. Ik ben werkzaam in Eindhoven bij verfgroothandel Driessen Verf. Ik ben lid van de Stichting Jeugdcomité Soerendonk, waar ik op vrijdagavond mijn groepsavond heb. Daarnaast maak ik deel uit van vriendinnengroep de durpsgekken, de naam zegt al genoeg. In mijn vrije tijd ga ik graag een rondje hardlopen, en schilder/behang ik graag (ik heb moeite met stilzitten). Ik ben momenteel 11 jaar woonachtig in Mares, een mooi carnavalsgetal... ik zeg: reden voor een feestje!

Adjudant Millanie
Het was een vrijdagmiddag in juli. Het was ongelooflijk warm en mijn gedachte waren nog niet bij carnaval. Toen stond Bertie Bierings ineens achter op de stoep. Was ik een afspraak vergeten dacht ik nog? Maar nee, daar werd me de vraag gesteld of ik de Adjudant wilde zijn voor het carnavalsseizoen 2018! Poeh dat was even niet niks. “Goh en wie is er dan Prins?” vroeg ik. Ja, dat mochten ze natuurlijk nog niet zeggen. 
 
Ik vroeg of ik er nog over mocht nadenken. Dat mocht, als ze het over een week of 2 maar zouden weten. Maar wie zou er dan toch Prins zijn? Nu hebben mijn broer en ik (ons Alex) al heel lang geleden de afspraak gemaakt: als jij ooit Prins van Mares wordt, ben ik jouw Adjudant. Maar ik wilde stiekem toch weten of hij het was. 
 
In de avond besloten we om nog even bij ons Alex op visite te gaan. Ik wist zeker, ik hoef hem maar aan te kijken en ik weet genoeg. Moniek maakte de deur open, ik keek en door haar blik wist ik ook al genoeg. Verder die avond is er niks over gezegd er was nog meer visite dus het “geheimpje” was begonnen. Diezelfde avond heb ik Bertie een volmondig  JA gestuurd! 

Wie is nu die adjudant of adjudante?  
Ik ben Millanie Janssen-van Oosterhout, 35 jaar oud, getrouwd met Jarno Janssen, we hebben 3 kinderen Fenne (5) Nouk (2) Lenz (1) en sinds 2 jaar ben ik weer woonachtig in Maarheeze. Ik ben de jongste zus van de Prins, opgegroeid in Maarheeze en van kleins af aan heb ik deelgenomen aan het carnavalsleven. Het begon als 4-jarige met de optocht lopen met ons pa: “Alleen op de wereld”. Hoppa meteen de eerste prijs! Het jaar daarop liep ik samen met ons Alex en ons pa “Heidi en Peter” en zo volgden er nog vele optochten.  
 
In 1994 was ik Jeugdprinses van de Muuzevangers. Ook zat ik in de dansgarde en enkele jaren in het Mouse Dancing team. Na zelf enkele jaren actief dansen werd ik trainster van de dansgroepen. De afgelopen jaar is het wat stiller rondom carnaval. Niet alleen qua carnaval, maar over het algemeen met activiteiten en verenigingsleven. Met drie kleine kinderen en een man die vaak van huis is voor zijn werk in de motorsport, en zelf parttime werkzaam, moet je soms wat dingen laten schieten.  Maar de kans om samen met mijn broer en schoonzus deze ervaring mee te mogen maken heb ik niet aan me voorbij laten schieten!  
 
We gaan er een mooi carnavalsjaar van maken! 


Proclamatie PPA 2017-2018

Ik, Prins Alex d'n urste
Koning van de Evenestraat
Heerser van de hoekbank
Baron van de lastoorts
Verwantschap met Vergane Glorie
Toezichthouder van de tweewielers op het zand en asfalt

Proclameer samen met Prinses Moniek en Adjudant Millanie:
Met die van "van Hout" wordt het een carnaval van goud.Proclamatie PPA 2017-2018