Prins Dirk & Adjudant Maarten

Jeugdprins Jasper, Jeugdadjudant Fabian
en Jeugdadjudant Rein!

De Muus van Mares

Als je als vereniging al 44 jaar bestaat, is dat een mijlpaal. En wel op verschillende vlakken: 44 jaar carnaval voor de jeugd en 22 jaar ook voor volwassenen (niet dat die er de eerste 22 jaar minder om gedronken hebben). Daarnaast is er een grote waardering voor de gemeenschap en de mensen die zich in die 44 jaar vrijwillig ingezet hebben om de carnaval in Maarheeze te organiseren. Een dergelijke inzet en mijlpaal verdient een blijvend aandenken.

Met hulp van de Commissie 44-jaar, Ad van de Weiden en Michel Feijen is er een plan gemaakt. Een kunstenares werd gevonden in de persoon van Danielle Coeterier uit Heeze. Een bekwaam beeldhouwster die ook nog materiaal had liggen wat gebruikt kon worden; er moest ten slotte op de kleintjes gelet worden. Onze Muus werd door haar tot leven gewekt uit een grove steen om uiteindelijk gepolijst in Maarheeze te worden geplaatst.
 
In samenspraak met de gemeente Cranendonck is het beeld geplaatst op een locatie die kenmerkend is voor Maarheeze, duidelijk zichtbaar en verbonden met de historie; het plantsoentje bij de “oude Boerenleenbank”.
 
Met vereende krachten en dorpse saamhorigheid hebben mensen en bedrijven zich bereid getoond te helpen om het beeld compleet te maken en het voor 'eeuwig' een plek te kunnne geven. Zo kreeg de Muus een mooie voet en gevangeniskogel van Jac Beerten, een betonnen fundering van Twan Bierings en een gedenkplaat van Wil Ramaekers. Met hulp van een graafmachine van Verhoeven en mensen als Piet Rutten, Geert van Zon en vele anderen is het beeld daags voor de onthulling geplaatst.
  
Nadat onze Muus tot nu toe tegen alleen maar wat gras heeft aangekeken, gaat hopelijk fase 2 binnenkort in vervulling. Voor het plantsoentje is een ontwerp gemaakt door Rick Smits. Dit voorstel ligt nu bij de gemeente Cranendonck ter goedkeuring. We kijken vol spanning uit naar deze realisatie, en hopen van harte dat dit een gedenkteken is waar we vele jaren van kunnen genieten als teken van saamhorigheid en Brabantse gezelligheid. 

Tot bij de Muus