De Senaat en Raad van C.V. De Muuzevangers

De Raad en de Senaat

​De Raad is een belangrijke groep binnen de Muuzevangers.

De Raad begeleidt het volwassen Prinsenpaar bij alle activiteiten gedurende het seizoen. Hiervoor regelen de leden van de Raad alles wat hier bij komt kijken. Denk hierbij aan de seizoensplanning, het benodigde vervoer naar en van buitendorpse activiteiten (vaak met de partybus) tot en met het beheer van de spullen van de Raad en natuurlijk het Prinsenpaar. Zij zijn een vaste factor gedurende het carnavalsseizoen, maar ook daar buiten. De Raad is daarmee ook het perfecte orgaan om ervoor te zorgen dat de tradities en ceremoniële aspecten van de carnaval bewaard blijven en correct worden uitgevoerd. Zij bewaken het protocol dat carnaval maakt tot wat het is en dat is niet gewoon een feestje of festival.

De Raad is niet exclusief voor mannen maar voor iedereen die hier een passende rol in kan vervullen. Om de rolverdeling helder te maken, ook voor buitenstaanders, hebben we de Senaat in het leven geroepen. Hierin neemt onder andere de Grootmeester plaats. Hij heeft leiding aan de Raad. De overige leden van de Senaat hebben ook formele functies, die uitgevoerd worden met hulp van de reguliere raadsleden. We hebben de senaatsleden in 2017 in een nieuw jasje gestoken, zodat het geheel een nog betere uitstraling heeft.  Het lijkt allemaal wat complex en veel maar uiteindelijk wordt het eenvoudiger, moderner, met behoud van karakter en traditie voor de carnaval in ons Muuzegat. Kortom we zijn klaar voor de toekomst.

We zoeken altijd extra vrijwilligers die zich eventueel bij de Raad willen aansluiten. Wil je hier meer informatie over laat het ons weten via een bericht aan het secretariaat. Klik hier om een mailtje te sturen