Prins Dirk & Adjudant Maarten

Jeugdprins Jasper, Jeugdadjudant Fabian
en Jeugdadjudant Rein!

Het zit er weer op...


Carnaval 2023 in het Muuzegat was een onvergetelijke editie! Waarom precies? Omdat na twee jaar noodgedwongen rust blijkt dat de Muuzevangers en Muuzevangerinnekes het carnavalvieren nog niet zijn verleerd! Lees verder...
Onder leiding van Prins Dirk, Adjudant Maarten en Jeugdprins Jasper met zijn Jeugdadjudanten Fabian en Rein werd het weer een feest 'als vanouds'! In januari werd er al een voorschot op genomen, met drie geslaagde Bonte Avonden, een feestelijke Boerenbruiloft én de tweede editie van de Jeugdboerenbruiloft. De Prinsreceptie werd zeer goed bezocht door familie, vrienden en collega's van de prinselijke hoogheden én de carnavalsverenigingen uit de regio. Mares Got Talent deed zijn naam weer eer aan, en liet zien wat de Muuzegatse kids voor een talent in huis hebben.

Op de donderdagavond vóór carnaval vond de Sleuteloverdracht plaats, dit keer in onze eigen Smeltkroes; het officiële startsein voor carnaval. De dag erna werd er vooral door de kinderen gehost in Brede School de Muzenberg, om vandaaruit de kleurrijke Kinderoptocht te starten. De zaterdag stond vanzelfsprekend in het teken van de Grote Muuzegatse Optocht, die onder prima omstandigheden en grote belangstelling door de straten van Mares trok. Op zondag kon iedereen 'rustig' bijkomen tijdens het Koppienbal op Camping l'Aspirine, waarin De Smeltkroes tijdelijk en geheel in de stijl van het thema "camping" was omgetoverd - inclusief alle animatie daaromheen!

De maandag is traditioneel dé dag om buitendorpse activteiten te bezoeken, maar op dinsdag kon men weer gewoon in het Muuzegat terecht: 's morgens om een kaartje te leggen tijdens het Prinstoepen, 's middags voor de Muuskesrally. In een stemmige slotceremonie werd vervolgens op dinsdagavond om 11 over 11 het hele feest voorbij verklaard.

CV de Muuzevangers dankt iedereen die zich heeft ingezet om het feest te vieren zoals het weer gevierd kon worden. Dat geldt niet alleen voor de mensen die bij de organisatie ervan betrokken waren, maar zeker ook de Muuzevangers en Muuzevangerinnekes die meegefeest hebben. Met elkaar hebben we een mooie periode achter de rug van plezier en onderlinge verbondenheid - iets wat we nooit, en in deze tijden zeker niet, als vanzelfsprekend mogen beschouwen! Tot volgend seizoen!

image
image