Prins Dirk & Adjudant Maarten

Jeugdprins Jasper, Jeugdadjudant Fabian
en Jeugdadjudant Rein!

Van start met... de Tonpratersavond!


Het is de inmiddels vertrouwde aftrap van het carnavalsseizoen: de door CV de Muuzevangers georganiseerde jaarlijks Tonpratersavond in De Smeltkroes, met een selectie van de allerbeste tonpraters uit de regio. Na een noodgedwongen pauze van twee jaar staan ze dit jaar op zaterdag 29 oktober in de ton, om vanaf 20:15 u te zorgen voor een avondje onbekommerd lachen. PIAS uit Eindhoven verzorgt wederom de muzikale intermezzo’s. Lees verder...Foto: Berry Knapen als Goeroe tijdens de Tonpratersavond 2018

Het spits wordt afgebeten door ‘onze eigen’ Arian Compen uit Soerendonk. Arian timmert als tonprater al sinds 2019 aan de weg, en stond onder andere met zijn typetje “Dans-A3” in de finale van het Keiebijters Kletstoernooi en als “A3 de Verlosser” in de finale van de Brabantse Kampioenschappen. De tweede tonprater is Berry Knapen uit Heeze, die nauwelijks nog introductie behoeft. Aan zijn goedgevulde prijzenkast is onlangs nog het Zuid-Nederlands Kampioenschap 2022 toegevoegd, zijn twaalfde alweer! Als derde tonprater voor de pauze verwelkomen we Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer. Zijn prijzenkast is al net zo gevuld als die van Berry Knapen, en hij is daarnaast natuurlijk ook bekend van zijn optredens in theaters en als “Dichter des Larielands”.
 
Na de pauze pakt Frans Bevers uit Oirschot, Ciske voor vrienden, de draad weer op Frans (bij toeval ontdekt als tonprater tijdens een koperen bruiloftsfeest) is een ‘ouwe rot in het vak’, want hij staat al meer dan 25 jaar in de ton. Zijn prijzenkast puilt dan ook uit: hij was eerder winnaar in Eindhoven, Deurne, Gendt, Milsbeek en hij behaalde prijzen bij diverse regionale kampioenschappen. Joep de Wildt sluit als vijfde tonprater de avond af. Zo’n vijf jaar geleden voorzichtig begonnen, maar al in 2020 werd zijn tonpraattalent gezien en bekroond en won hij het Keiebijters Kletstoernooi al in het tweede jaar dat hij meedeed.
 
Kaarten voor deze fantastische avond kosten € 14,50 en zijn vanaf vrijdag 7 oktober te koop in de Muuzesjop. Leden van CV de Muuzevangers profiteren van een ledenprijs van € 12,00 per kaartje tijdens een speciale leden-voorverkoop op deze dag van 19:30 u – 20:30 u, hierna start de reguliere voorverkoop. Wees er wel snel bij, want net als in voorgaande jaren was deze avond vorig jaar al snel uitverkocht! En LET OP als je nog geen lid bent van CV de Muuzevangers: als je vóór de Tonpraters-avond zelf besluit om lid te worden voor een bedrag van € 11,11 per jaar, krijg je een toegangsbewijs voor deze avond gratis! Meld je daarvoor als lid aan via secretariaat@muuzevangers.nl, dan sla je twee vliegen in één klap! 
 

image
image