bg

Nu

November: startschot voor de Muuzevangers

De kop is er al een beetje af: in een goed gevulde Smeltkroes luidden vijf tonpraat-toppers en feestband PIAS het carnavalsseizoen 2023-2024 ‘in stijl’ in. Maar vooral in de voor ons liggende novembermaand gaat het pas écht beginnen! En meteen met maar liefst drie carnavalsactiviteiten: de Prinsbekendmaking, Neffe de Muus én liedjesfestival Muuzegewiéek.

Prinsbekendmaking
Op de eerste zaterdag na ‘de elfde van de elfde’, op 18 november dus, zal er in De Smeltkroes een officieel einde komen aan de prinselijke status van Prins Dirk en zijn broer, Adjudant Maarten. Een status waarop zij noodgedwongen een jaar langer op moesten dan de bedoeling was, en die daardoor wellicht nóg sneller omvloog dan ze verwacht hadden. Voor Jeugdprins Jasper en zijn Jeugdadjudanten Fabian en Rein was dat niet het geval, voor Fabian was het jaar ook nog eens extra speciaal omdat hij zijn talent als tonprater ontdekte en de Cranendonckse Carnavals Cup daarmee won.

Op ceremoniële wijze zullen zij allen die avond hun scepters en prinsenveren moeten afstaan, om ruimte te maken voor de nieuwe Prinsen, Prinsessen en Adjudanten. Over wie dat zijn wordt al wekenlang gegist; de Muusjes (cryptisch omschreven hints) circuleren in de lokale horeca en via de social media, en hebben voor velen tot een inzending naar het speciaal hiervoor ingerichte mailadres prinsraden@muuzevangers.nl geleid. En zolang de nieuwe Prins nog niet bekend gemaakt is, mag iedereen nog een gokje wagen! Hierna worden de Prinsenparen voor het carnavalsseizoen 2023-2024 op creatieve wijze bekend gemaakt bij de aanwezigen. De avond start om 20:00 u.

Neffe de Muus
Uitrusten is er voor de nieuwe Prinsenparen niet bij! De volgende dag, zondag 19 november dus, openen zij ceremonieel het carnavalsseizoen, door ’s middag om 14:00 u het beeldje van De Muus (hoek Smits van Oyenlaan – Stationsstraat) te decoreren met een speciale onderscheiding en de carnavalsvlag te hijsen. Bij deze gelegenheid wordt ook bekendgemaakt wat de Residentie van de Prinsenparen gaat zijn. Na afloop van de ceremonie worden alle aanwezigen, commissieleden van CV de Muuzevangers én zij die niet bij de Prinsbekendmaking aanwezig konden zijn, uitgenodigd om in de Residentie met de kersverse Prins te proosten op een mooi seizoen.

Muuzegewiéek Liedjesfestival
De derde editie die na een jaar uitstel weer georganiseerd werd, was een daverend succes: het Muuzegewiéek Liedjesfestival. Maarliefst negen acts waren er die avond te bewonderen, zeven hiervan dongen naar de hoofdprijs, die uiteindelijk werd gewonnen door Blue Band  met “Ik pak nog maar een shot”. In diverse Maarheezer woonkamers wordt er weer druk gerepeteerd, om op vrijdag 24 november op het podium van Muziekhuis Maarheeze mee te kunnen doen met het Muuzegewiéek Liedjesfestival. Diverse groepen, met een mengeling van oud-en-vertrouwd en nieuw-op-het-podium, brengen een liedje waarvan tekst en/of muziek zelf geschreven zijn. Welk liedje daarvan dé carnavals-hit van het seizoen 2023-2024 wordt? Kom zelf kijken én luisteren, de avond zelf start om 20:00 u. en is gratis toegankelijk.

November: startschot voor de Muuzevangers
November: startschot voor de Muuzevangers